Vijesti

6. SUPer Surfers Challenge Poreč - Lanterna

16.06.19 U subotu 15.06. održan je šesti po redu SUPer Surfers Challenge Poreč-Lanterna. Ove je godine utrka dobila jednu novu dimenziju, naime dionica je produžena na 18km između najprestižnijeg hrvatskog kampa, Istra Premium Camping Resorta i najljepšeg hotela Valamar Club Tamaris resorta. Pobjedu ELITE utrke odnijeli su; Filippo Marcuriali i Susak Molinero...

SUPer Akcija do kraja maja !

24.05.19 Do kraja maja, SUPer akcija do ja**!

SUPer Surferi te zovu na Jarun - 19.05.

12.05.19 Zagreb te zove dođi na 10. jubilarni SUPer Surfers Challenge, probaj SUP veslanje, nauči SUPati, zabavi se, natječi se i osvoji vrijedne nagrade. Ovo nije samo međunarodna SUP Pro utrka, to je mnogo više, to je cjelodnevni SUP event, na kojem možete saznati sve o SUP veslanju, probati različitu opremu, naučiti prve korake na SUPu, saznati sve o natjecanjima, natjecati se i naravno uzeti bogati nagradni fond.

Surf Shop vam daje 5.500 kuna!

16.04.19 Surf Shop vam poklanja lakih pet tisućica. Tko ih može uzeti? Bilo tko tko je u posljednje dvije godine kupio ili će u slijedeća tri mjeseca kupiti; kajak, SUP dasku ili windsurf komplet. Pošaljite nam svoju fotografiju s komadom opreme iz Surf Shopa za naš Ljetni foto natječaj" i obogatite svoj adventure budžet.

SUPer Surfers Challenge Poreč - Lanterna / 15th and 16th of June / SUP Downwind race

29.03.19

NeilPride akcija na odijela!

12.03.19

Surfmania centar nudi dobar posao u Istri!

08.03.19

Postani JP-Australia team rider

06.03.19
Arhiva vijesti:

Baci like

Jubito

Newsletter

Surf Mania vijesti

Čavl v glavi ili kako ne krpati dasku!

Što vam sve treba za krpanje daske; čavli, čekić, fosna, motorka... ili vam to možda ne treba?
Nakon što sam na kjd-u pročitao članak o najinventivnijem krpanju daske, da ne bi kao nestručnjak davao odgovor, zamolio sam za to Maria Šoletića, čovjeka koji već dvadesetak godina popravlja i izrađuje predmete od kompozitnih materijala, od popravaka i dorada dvadeset metarskih glisera do izrada i popravaka dasaka za jedrenje i sličnih proizvoda od kompozita. I evo što nam naš Dubrovčanin sa nešto "malo" svog iskustva ima reći:

«Nakon što sam prvi puta pročitao članak bez daha, morao sam se umiti u hladnoj vodi i ponovo sjesti za komp. Odlučio sam napisati reply, kako ne bi netko išao krpati dasku po tom primjeru.
Prvo mi je nevjerojatno da se ing. Hlede postavlja kao da je popio svo znanje svijeta nakon što je napravio jednu dasku; pa spočitava JP-evim konstruktorima neznanje ili prijevaru jer daska nema railove na provi. Kako svaki materijal ima svoja specifična svojstva i time i namjenu, tako se ti materijali prema planu konstrukcije ugrađuju na dasku. Nije problem podići cijenu dasci za 30 eura i obući je cijelu u karbon ali treba znati kako će se onda daska ponašati. Karbonski rail se ugrađuje od krme do prve trećine daske, a razlog je što sama prova mora ostati «mekša» kao zona koja će na sebe primiti deformaciju u slučaju snažniji udaraca jarbolom. Isti je princip kao i na modernim automobilima gdje imamo programirane zone u kojima će doći do deformacije u slučaju sudara. Kad vas neko pogodi šakom u nos vjerojatno biste rađe da vam prokrvari nos nego da vam pukne kičma. Kada bi karbonski rail bio po cijeloj dužini, kod snažnog zakucavanja daska bi pukla možda pola metra od mjesta udarca, mošda po pola tko zna, dok se sa ovako pažljivo konstruiranom daskom zna da će se deformacija desiti na mjestu udarca. Nemaju sve daske istu konstrukciju, konstrukcija ovisi o veličini i namjeni, na taj način se predviđa raspored sila naprezanja. Na žalost ovako "dobro" pokrpana daska sa čavlima, šperpločom i tri sloja karbona, puknut će pri prvom sljedećem ozbiljnijem udarcu odmah iza zakrpe i to vjerojatno po cijeloj širini krpanog dijela. Originalno na JP-u na tom mjestu imamo dva sloja 80-100 gr rowinga + wood, na taj način je treba i krpati i ne više i jače od toga.»

Nadam se da se Krešimir neće uvrijediti na sve ovo, pa čovjek uči dok je živ, on će čim skupi nešto iskustva biti pravi majstor. Inače pitali smo i doktora Azemija sa prištinskog sveučilišta, to je onaj lik na kojeg se poziva Krešimir u svom članku, i on kaže da se danas ni kod njih više ne krpljuju daske tako, da je možda Ing. Hlede proizašo iz njihove stare drvene škole kompozita. Kažu da su oni dasku do prije pet, šest godina isto shvaćali doslovno drveno.

Er

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija