Webshop

Baci like

Jubito

Newsletter

SUP - Kako i što kupiti?

Stand Up Paddling je uz ispravan izbor opreme super jednostavan sport.

Kako ispravno odabrati opremu...

Pravilo br. 1 je ispravan izbor s obzirom na vašu tjelesnu konstrukciju. Važno je da izaberete ispravan volumen daske jer u suprotnom umjesto guštanja čeka vas muka i zbog tog prvog krivog koraka lako možete doći do krivog zaključka kako to nije sport za vas.

Pravilo br. 2 je izabrati pravi tip/model daske za ono za što ste vi fizički spremni i što želite od ovog sporta. Izbor su Allround modeli, Touring modeli, Surf modeli, Fun - Race modeli i naravno Pro Race modeli ili Kids, dječji modeli.

Pravilo br. 3 je izabrati proizvođača! Taj izbor ovisi o kategoriji daske, vašem željenom nivou kvalitete i naravno o vašim mogućnostima za investiranje u taj lijepi sport. Povucimo analogiju s automobilima, danas je većina automobila kvalitetna ali netko kupuje, netko Volkswagen, netko Audi, netko Mercedes, netko Ferrari, netko Piaggio.

Pravilo br 1. - Izbor ispravnog volumena u kategoriji Allround

Daske na napuhavanje
Kod dasaka na napuhavanje nosivost se dobiva tako da se volumen daske podjeli s 3 i doda ovisno o konstrukciji +0 do +10kg. Primjer daska volumena 285 L imat će nosivost 95kg do 105kg.

Da li se nakon podjele volumena može dodati 0kg ili 10kg, ovisi o konstrukciji, materijalima i obliku tj. odnosu dužine naspram širine.

Tvrde daske
Kod tvrdih allround dasaka nosivost se dobiva tako da se volumen podijeli s 2 i doda +5 do +15kg. Daska volumena 195 L može imati nosivost 95 do 107 kg.

Tu dodatak +5 ili +15kg ovisi samo o obliku tj. Odnosu širine naspram dužine daske.

Pravilo br 2. - Izbor modela prema namjeni daske

Allround daske
Za sve početnike i rekreativce s malim SUP stažem preporučamo upravo allround modele, to su relativno šire daske čime korisnicima pružaju dodatnu stabilnost i određen komfor.

Touring daske
Za sve kojima su ambicije malo duže veslanje uz komfor na svim uvjetima, bilo valovima ili mirnoj vodi, Touring modeli su svojim odnosom još uvijek komforne širine i relativno malo veće dužine pravi izbor.

Dječje daske
Ako želite da djeca s lakoćom ne samo savladaju veslanje na dasci već i guštaju u tom sportu, izaberite im specijaliziranu dječju dasku koja će im specifično uskom konstrukcijom pružiti maksimalan komfor i jednostavnost korištenja.

Fun – race daske
Za sve koji žele biti brži od svojih frendova i naravno smatraju da su za to fizički spremni izbor su hibridne Fun-Race daske koje dosta često koketiraju s Touring modelima. U tu bi kategoriju smjestili i Inflatable Race modele.

Race daske
Za sve koji žele biti brutalno brzi i uvijek spremni za natjecanje nema kompromisa, jer izbor su samo tvrdi race modeli.

Ostale specijalizirane daske
Postoji još nekoliko specijaliziranih modela; Surf SUP za ridanje valova, River SUP za divlje vode, Yoga SUP za sve koji žele svoju vještinu yoga vježbi dovesti do ekstrema, SUP Polo SUP za one koji se i na vodi žele igrati s loptom…

Digresija oko širine daske.
Što je daska uža imat će manji otpro ali još važnije omogućit će vam ispravniji zaveslaj s većim iskorištenjem uložene energije. Naravno pitanje je koliko ste spretni i iskusni da možete savladati usku dasku.

Pravilo br 3. - Izbor branda /proizvođača.

Danas na tržištu SUP dasaka, pogotovo u segmentu dasaka na napuhavanje ima svega, od no-name smeća na kojem će pisati nosivost 100kg što drži vodu ako ležite na dasci jer kada stanete daska će se pretvoriti u bananu ili čak sendvič.

Mi ćemo se posvetiti samo brandovima koji zadovoljavaju svojom kvalitetom pa ćemo ih kategorizirati prema tome koliko novaca želite investirati.

Starboard
Definitivno zvijezda među SUP brandovima. Starboard ističu izuzetna kvaliteta i inovativnost. Ako usporedimo s automobilima Starboard vam nudi Segment Mercedes, Mercedes AMG, Brabus i na u Race daskama se mogu usporediti s Ferrarijem. Naravno „koliko para toliko muzike.“ Tko ima nek' se hvali i uživa. Investirat će te 1.000 do 2.000 više i dobit će te premium kvalitetu.

JP Australia
JP-Australia nudi izvrsne, visokokvalitetne daske po prihvatljivim cijenama. Poveznica s automobilima, od VWa do Audi modela. JP-Australie nudi najbolji omjer kvalitete i cijene, za uloženi novac dobit će te trajne daske odlične kvalitete i dizajna.

Aqua Marina
Kvaliteta dostupna svakom džepu. Usporedba u autoindustriji, AM su Piaggio među SUP daskama. Uz malenu investiciju će te krenuti u sport „na tri kotača“.

SUPer Shop - SURFSHOP

01_363_0921 / 099_363_0921 / 091_363_0921
sup@surfmania.net / shop@surfmania.net

Radno vrijeme Surf Shopa je:
pon-pet: 12-20h / sub: 10-14h


Isto tako nudimo sve oblike najpovoljnije kupnje...
Na rate, beskamatno i bez naknade uz mjesec dana počeka!
Primamo Visa, Mastercard, American Express, Diners i Maestro kartice.

Nudimo BESPLATNU dostavu za robu u vrijednosti preko 700 kn (dužine do 180cm!)

Niste nikada bili kod nas - Kako do shopa?
Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija